Bildernas Sal


Bildernas Sal är en nybyggd salong med 79 bekväma platser. Salongen  har den absolut bästa komforten man kan tänka sig för filmvisning.


Salongen är byggd efter våra erfarenheter från tidigare salongsbyggen som gamla Rialto Bio samt de tidiga renoveringarna (2005-2013) på Saga 1 och 2 i Alingsås (Ny ägare har åter renoverat Saga) m.fl vilket gör att vi tagit bort allt vi gjorde fel och lade till det vi önskade när de gamla byggena var klara.


Salongen skall ge dig en upplevelse i toppklass utan kompromisser.Komfort


79 Bekväma fåtöljer med extra bredd om 62 cm samt ett radavstånd på 120 cm gör att du alltid får plats. Mugghållare samt avställningsplats för lite popcorn eller mobiltelefon / handväska


Det är 42 cm höjdskillnad mellan raderna vilket gör att du inte har några problem med att få andras huvuden i bilden.


Det finns två breda gångar på var sida som gör att inga stolar är uttryckta i kanten av salongen och alla har en känsla av att sitta i mitten på varje rad.


Det finns totalt 7 handikappsplatser och 10 platser på rad 7 för dig som vill sitta bra men slippa gå i trappor.  Plats finns att rulla undan rullator eller rullstol.


Salongen har en allerigianpassad ventilation så du som har svårt med t.ex damm eller dofter sätter dig på rad 1 eller rad 2 som båda är exeptionellt bra rader så får du tillgåmg till ren filtrerad luft.


Vi städar alla lokaler med arllergianpassade rengöringsmedel.
LJUD


Salongen är utrustad med  9 (7.2) kanaligt ljudsystemm fördelat på


3 fronthögtalare

2 Lågbasar

12 effekthögtalare i fyra kanaler från välkända Bang & Olufsen


Totalt kan ljudanläggningen leverera 11400 W (vilket inte behövs, förutom ibland....)


Inget går upp mot oförstört ljud....


Allt ljud kommer i okomprimerat format vilket är ca 6 gånger så bra som i en vanlig CD skiva. Ljudet är så likt det klassiska analoga ljudet som många saknar och med en upplösning som är svår att uppnå med ett hemmabiosystem. Vår ljudprocessor hanterar allt ljud oförstört och är kalibrerad efter salongen.


Lokalen är klädd i en specialtillverkad ribbpanel som har som uppgift att både dämpa och reflektera ljud. Genom att använda denna typ av absorbent så kommer inte ljudet att direkt försvinna in i en mjuk akustikmatta utan den reflekteras EN gång mot dig som lyssnar.


Det gör att diskant och mellanregister blir extra klart utan att skapa eko i salongen. Samtidigt så är ljudet lika fördelat i lokalen gentemot vanliga dämpade lokaler där de som sitter i främre delen anser att ljudet är vassare än de som sitter längst bak som har svårt att höra dialogen.


Trots detta kan du känna mullret och trycket från de 8 st 15 tums baselement som skakar om när det behövs.

BILD


Salongen har en mycket god propotion i förhållande längd bredd och höjd. Det gör att alla ser bra och med en kurvad filmduk på 3,8 x 8,7 neter så kan du slappna av i ögonen då avståndet mellan ögon och dukens alla hörn är nästan lika stort.


Den välvda duken gör att det blir mer ljus i bilden och att filmer i 3D blir intensivare och skarpare. Och du blir inte trött i ögonen i slutet på filmen.


En Ljustark 2K projektor levererar knivskarpa bilder både i vanlig bild (2D) samt i 3D. Våra 3D glasögon är av en lättare typ som passar att "hänga" på dina vanliga glasögon så du inte störs av att ha två par på dig. Alla glasögon diskas NOGA mellan varje visning.Foajé


Vår foaje är stor och rymlig med god plats för mingel och att ta en fika. Just nu har vi en provisorisk kassadisk men vi ritar på en lösning där det kommer finnas både Kiosk / Kassa / Cafeteria.

Tills dess har vi en enklare men ack så nostalgisk lösning.


Du finner alltid nypoppade popcorn, kalla drycker, snacks och godis till jämförbart låga priser.


Har du svårt att röra dig så finns det hiss mellan entré och foajé samt mellan de två nivåhöjderna i salongen. Mellan rad 1 och 7.


Gott om toaletter och en mycket väl tilltagen handikappfunktion finns med skötbord m.m.